Novosti
ZIKA VIRUS - KAKO SPRIJEČITI?
Objavljeno: 31.05.2016 u 11:26

ZIKA VIRUS - KAKO SPRIJEČITI?

Virus zika kojeg prenose komarci i u novorođenčadi izaziva mikrocefaliju, mogao bi se proširiti Europom jer je vrijeme sve toplije. U 35 europskih zemalja rizik širenja virusa zika je vrlo nizak ili nizak jer u njima nema tigrastih komaraca, a u ostalih 18, većinom sredozemnih, rizik širenja zika virusa je umjeren. U toj skupini umjerena rizika širenja zika virusa je i Hrvatska. S tim što Hrvatska ima četvrti najviši koeficijent rizika od zaraze virusom zika. Iznad Hrvatske su samo Francuska, Italija i Malta.

Voda je stanište neophodno za razvoj komaraca. Ovisno o vrsti, mogu se razviti u različitim tipovima voda, od čistih do izrazito zagađenih. Nekim vrstama je dovoljna i lokvica vode. Prva tri stadija razvoja komaraca (jaje, ličinka, kukuljica) vezana su za vodu. Samo ženke komaraca sišu krv. Kvni obrok im je neophodan kako bi mogla razviti i stvoriti novu generaciju potomaka.

Za potpun rješavanje problema komaraca potrebna je prevencija, koja treba biti napravljena od strane privatnih osoba i lokalne vlasti. Najvažnije pravilo u regulaciji broja komaraca je spriječiti mrijest koji se odvija u stajaćoj vodi.

Što Vi možete napraviti da sebe zaštitite?

Nudimo Vam cjelovito rješenje za suzbijanje komaraca Aquatain AMF

Povratak

Postani Buteo distributer

Otvarate tvrtku za pružanje DDD usluga, poljoprivrednu ljekarnu ili veterinarsku ambulantu? Zainteresirani ste za naše proizvode? Obratite nam se s povjerenjem u ostvarenje uspješne poslovne suradnje!

Postani distributer

O nama

Buteo d.o.o. je tvrtka registrirana za obavljanje djelatnosti prometa na veliko opasnih kemikalija. Zahvaljujući stručnim znanjima i dugogodišnjem iskustvu djelatnika na sličnim ili istim poslovima tvrtka u najkraćem mogućem roku ispunjava zahtjeve kupaca i dobavljača.

Pročitaj više