Novosti
Riješite se mrava pomoću Imidasect gela za suzbijanje mrava
Objavljeno: 10.07.2015 u 12:18

Riješite se mrava pomoću Imidasect gela za suzbijanje mrava

Imidasect gel za suzbijanje mrava

Zanimljivosti o mravima.......

Mravi (lat.Formicidae) su porodica insekata iz reda opnokrilaca (red Hymenoptera).Inače ove životinjice su društvene. U društvu mrava postoje kraljica, mužjaci, radilice i vojnici. Krila postoje samo kod kraljice i mužjaka. Poslije parenja mužjak ugine, a kraljica odgrize svoja krila i zatim polaže jaja....

Da li ste znali da ni kod jedne druge životinjske vrste nije toliko razvijen osjećaj za grupni rad? 

Mravi žive svuda osim na Antarktiku i u morima, rijekama i oceanima.

Poput svih drugih insekata, mravi također imaju po šest nogu od kojih svaka ima po tri članka. Noge su im snažne i njima se mogu brzo kretati i trčati. Vjerovali ili ne, kada bi čovjek trčao poput mrava, dostizao bi brzinu trkačeg konja!

Osim što brzo trče, mravi mogu podići teret i do 50 puta veći od njihove težine

Da li znate da mozak mrava ima oko 250,000 moždanih stanica, dok ljudski ima oko 10,000 milijuna! Također, jedna kolonija od 40,000 mrava ima istu veličinu mozga kao čovjek.

Mrav ima najveći mozak medu kukcima.

Mravlja kolonija može imati od stotinu do milijardu jedinki.

Prosječan život mrava traje od 45 do 60 dana, a sastoji se iz četiri faze: jaj, ličinka, kukuljica i imago (odrasli mrav).

Mravi ne koriste svoje antene samo zbog osjeta dodira, već se njima služe i da bi mirišali.

Imaju jake čeljusti kojima mogu sjeći poput škara. Međutim, odrasli mravi ne mogu žvakat i gutati krutu hranu zbog čega se najčešće hrane sokovima iz biljaka.

Mravi nemaju pluća. Kisik ulazi kroz male rupe po tijelu, a ugljični-dioksid izlazi kroz iste otvore.

Svaka kolonija mrava ima jednu ili više kraljica. Ona leže jaja o kojima se brinu mravi – radnici koji su sterilni. Također, njihova dužnost je da pronalaze hranu i štite gnijezdo od neprijatelja.

Iako se zavlače gdje stignu i sa sobom nose svakakve mrve, mravi u stvari žive u čistoći. Naime, neki radnici su zaduženi za odnošenje smeća iz mravinjaka koje zatim stavljaju u posebna odlagališta!

Postoji više od 12,000 vrsta različitih mrava.

Svaka kolonija mrava ima vlasititi miris. Zato se neprijatelj lako može prepoznati.

Mrav ima dva želudca – u jedan ide hrana za njega, a u drugi hrana koju će podijeliti s drugim mravima.

Neki mravi spavaju sedam sati dnevno.

Najveći mrav dugačak je 2.5 cm, a najmanji mrav je dugačak jedan milimetar.

Mravlja kolonija može imati od stotinu do milijardu jedinki.

Da li možete da povjerujete da je ukupna težina svih mrava na planeti Zemlji gotovo jednaka masi svih ljudi? Kako je ovo moguće s obzirom na to da su ovi insekti toliko mali u odnosu na ljude?! Naime, znanstvenici smatraju da na našoj planeti postoji oko milijun i pol mrava na svako ljudsko biće pa je, baš zato, tvrdnja točna.


 

Povratak

Postani Buteo distributer

Otvarate tvrtku za pružanje DDD usluga, poljoprivrednu ljekarnu ili veterinarsku ambulantu? Zainteresirani ste za naše proizvode? Obratite nam se s povjerenjem u ostvarenje uspješne poslovne suradnje!

Postani distributer

O nama

Buteo d.o.o. je tvrtka registrirana za obavljanje djelatnosti prometa na veliko opasnih kemikalija. Zahvaljujući stručnim znanjima i dugogodišnjem iskustvu djelatnika na sličnim ili istim poslovima tvrtka u najkraćem mogućem roku ispunjava zahtjeve kupaca i dobavljača.

Pročitaj više